31 Mart 2016 Perşembe

Fibromiyaljide Mora Terapi etkisi

Sıklıkla kadınlarda görülen, soğukta ve stresli durumlarda şiddetli ağrılara, yumuşak doku romatizmaları içinde yer alan eklem dışı romatizmaları yol açabilir. Uzun süre sebebi bulunamayan neredeyse tüm vücudu dolaşan, psikolojik gerilimle artan ve bir türlü geçmeyen ağrıların altında yatan neden fibromiyalji olabilir.
Devamlı olan ve gezici ağrılar şeklinde kendini gösteren fibromiyalji, özellikle stres durumlarında ortaya çıkıyor. Bu benzerliği nedeniyle depresyon ve somatizasyon bozukluğu ile karıştırılabiliyor. Kas olan her yerde görülebilen fibromyalji en çok boyun, omuz, göğüs ve sırt bölgesinde ortaya çıkıyor. Stres durumunda kasların sertleşmesiyle ağrıya yol açan fibromiyalji ilaç tedavisinin yanı sıra kaslarda deforme olan bölümleri eski sağlık haline döndürebilmek için Mora Terapi tedavi uygulanıyor.

Ağrılı bir sendrom olmasına rağmen sadece ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla düzeltilmesinin mümkün olmadığı fibromiyaljide temelde vücuttaki normal olmayan işleyişi normal ve sağlıklı haline getirmek olan Mora Terapi tedavisi ile sağlıklı sonuçlar elde edilebilir. Ağrı bir neden değil de sonuç olarak yaklaşarak, ağrıya neden olan sorunu ortadan kaldırmaya yönelik adım atan Mora Terapi’nin herhangi bir yan etkisi yoktur.

Stresle direkt bağlantılı olan fibromiyaljide, Mora Terapi’nin stres tedavisinde kullanılan Bach Çiçekleri terapisi ve klasik ağrı tedavilerinde uygulanan renk terapileri kombine edilerek de kullanılır. Bu tedavilerde tüm vücudun frekans bilgileri filtrelenir ve sağlıksız frekanslar elime edildikten sonra sağlıklı frekansların bilgisi arttırılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder