10 Nisan 2016 Pazar

Mora Terapi’de Diyabet tedavisi


Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, pankreasın yeterli insülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu devam eden kronik ve insülin üreten hücrelerin azalması ile devam eden bir hastalık türüdür.

Günlük yaşamda gerekli aktiviteleri sürdürebilmemiz için vücudumuz, glukoz denilen bir tür şekere ihtiyaç duyar. Glukoz, tükettiğimiz gıdalarla özellikle de nişastalı ve şekerli olanlarla alınır. Sindirim işlemi sayesinde bu gıdalardaki nişasta ve şeker glukoza çevrilerek kana karışır. Ancak, kandaki glukozun enerji olarak kullanılabilmesi için bir işlem daha gereklidir. Bu işlem vücutta pankreas adı verilen bir organın sağladığı insülin tarafından gerçekleştirilir.

Sağlıklı işleyen bir metabolizma da besinler, vücudun başlıca yakıtı olan glukoza (şeker) dönüşmek üzere bağırsaklarımızda parçalanırlar. Parçalandıktan sonra bu glukoz bağırsaklardan kana geçer ve kandaki şeker düzeyi yükselmeye başlar. Sağlıklı bireylerde kana geçen glukoz pankreastan salgılanan insülin hormonu yardımıyla hücrelerin içine taşınır.

Şayet insülin hormonu vücudumuzda olmazsa ya da etkisi bozulmuş ise şeker hücrenin içine taşınamayacağı için, glukoz kanda artarak şeker hastalığı dediğimiz kan şekeri yükselmesi (Hiperglisemi) gelişmiş olur. Bu kan şekeri yüksekliği sürekli olarak devam edecek olursa organlarımızda (sinir, göz, kalp, böbrek vs) zaman içerisinde ciddi bozukluklara neden olur.

Mora Terapi

Herkeste ve her yaş grubunda teşhis edilebilir olan diyabete ailesinde diyabetli kişiler olanlar, kilolu kişiler ve stres altında yaşayan kişilerde rastlanma oranı daha yüksektir. Sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok su içme, cilt yaralarının geç iyileşmesi, kuru ve kaşıntılı bir cilt, el ve ayaklarda uyuşma belirtilerinin olduğu diyabet tedavisinde yan etkisi olmayan bütünsel tıp yöntemi Mora Terapi ile başarılı sonuçlar elde edilir. Mora Terapi’nin diyabette kullanımı ve başarısı Mora Terapi’nin bağımlılık tedavilerindeki başarısında saklıdır. Tedavi başarısı birçok bağımsız test ile kanıtlanmış Mora Terapi’de, hastaların genelinde var olan karbonhidrat bağımlılığı ve aşırı kalori alımına neden diyabetin oluşum süreci en önemli faktördür. Hastalara Mora Terapi ile uygulanan seanslar sayesinde ekmek, un, şeker, çikolata ve diğer bağımlılıklar tedavi edilir ve kişinin aşırı kalori alma isteği ortadan kaldırılır. Hastada Postprandial Hiperglisemi atakları engellenip insülin direncine giden süreç sekteye uğratılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder