12 Şubat 2021 Cuma

Alkol Bağımlılığı: Nasıl Kurtulabilirsiniz, Alkolün Zararları Nelerdir?

 

Bağımlılığın her türlüsünün insan bedenine ve psikolojisine negatif etkisi olduğunun hepimiz farkındayız. Olumsuz alışkanlıklarımızın bağımlılığa dönüşmesi, bütün hayatımızı derinden etkiliyor. Alkol bağımlılığı da tıpkı sigara bağımlılığı gibi fiziksel ve psikolojik durumumuzu her geçen gün daha da kötüye götürüyor. Eğer alkol bağımlısıysanız, bununla mücadele etmek için hiç beklememeniz gerekiyor. Her geçen günün ve aldığınız her yudumun aleyhinize olduğunu kabul ederek işe başlarsanız, işinizin kolaylaşacağını unutmamanız gerek. ;Alkol bağımlılığının iyi geldiği tek bir kişinin bile bulunmadığını kabul etmeliyiz.

Alkol bağımlılığının etkileri

Alkol bağımlılığı, vücutta onarılması zor hasara neden oluyor. Çok ciddi hastalıkların kapısını açan alkol bağımlılığıyla ilgili temelde konuşmamız gereken hastalıklara biraz göz atalım:

·       *   Anemi

·        *  Kanser

·       *  Sinir hasarı

·         * Enfeksiyon hastalıkları

·         * Gut

·         * Yüksek tansiyon

·         * Epilepsi nöbeti

·         * Depresyon

·         * Demans

·         * Siroz

·         * Kalp ve damar hastalıkları

Tek başına bile korkutucu olan bu hastalıkların, birden fazlasını aynı anda yaşama ihtimaliniz de bulunuyor. Alkol bağımlılığı bu kadar ciddi sonuçlara neden olabiliyorken, adı bile yeterince kötü şey çağrıştıran bu kötü alışkanlığı bırakmanın aslında hayatınızı geri kazanmak için en önemli adımlardan biri olduğunu unutmamanız gerek.

Bağımlılık hepimizin hayatını etkiler

Alkol, sigara, uyuşturucu madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıkların tamamı, hayatımızda yoğun bir etkiye sahip. Yoksunluk çekmeye başladığımız  anlarda  hissettiklerimiz ve davranışlarımız bile aslında bağımlılıkların hayatımızı ne derece ters yüz ettiğini ortaya koyuyor.

Bir süre alkol almayan bir alkol bağımlısının davranışlarının nasıl değiştiğini, kendisini nasıl hissetmeye başladığını, çevresindekilere nasıl davrandığını düşünün. Yoksunluk çekmeye başlayan ve herhangi bir kötü alışkanlığa bağımlı hale gelmiş herkes, hayatının kötü gidişatını gözler önüne serer. Bunun eğer farkına varan bir bağımlıysanız, işinizin hem zor hem de çok kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Bağımlı olduğunuzu kabul ettikten sonra adım atmak çok daha kolay olacak. Alkolün hayatınızda bir bağımlılık boyutu aldığının farkına varıyorsanız, acilen harekete geçmeniz gerek. Bu noktada, ayrıca “Ben bir alkol bağımlısıyım ve buna müdahale etmem gerek” derseniz, her şey daha da kolaylaşacak.

 

Alkol bağımlılığı nasıl anlaşılır?

Peki, alkol bağımlılığı nasıl anlaşılır? Aslında, bunu fark etmek oldukça kolay. Eğer alkolün vücudunuzdaki etkileri (sarhoşluk ya da çakırkeyiflik gibi) azalmaya başlıyorsa, her geçen gün bir öncekinden daha fazla alkol aldığınızı hissediyorsanız, işte burada büyük bir problem var demektir. Hemen o an harekete geçerek her şeyin gidişatını değiştirebilir, hayatınızı geri kazanmak için bir adım atabilirsiniz.



“Alkol bağımlılığından kurtulmak istiyorum” diyorsanız…

Dünyada gün geçtikçe yaygınlaşan, problemleri gözle görülür hale gelen ve herkes için bir risk olarak hayatımızın orta yerinde duran alkol bağımlılığı, aslında tedavi edilebiliyor. Dünyanın farklı yerlerinde, çok çeşitli tedaviler alkol bağımlılığına karşı kullanılabiliyor.

Karar verdiğiniz anda size uygun olduğunu düşündüğünüz, uzman bir ekip tarafından uygulanan, verimli bir alkol bağımlılığı tedavisini bulmak sizin için hiç de zor olmayacak. Alkol bağımlılığıyla ilgili kaynakları araştırır, biraz bu konuda bilinçlenmek için çabalar ve kendinizi kötü gidişata karşı hareket etme yönünde teşvik ederseniz, bırakmanın bağımlı olmaktan çok daha kolay olduğunu fark edeceksiniz. Aileniz ve çevrenizdekilerden, uzmanlardan, sağlık kuruluşlarından ve tedavi merkezlerinden destek alarak hayatınızın en güzel kararlarından birini alabilirsiniz.

Vücudunuz, sağlığınız, sosyal hayatınız, psikolojiniz, aileniz, çevreniz ve geri kalan tüm güzel şeyler için dünyanın en tehlikeli, en zararlı bağımlılıklarından biri olan alkol bağımlılığına karşı harekete geçmeniz her şeyi değiştirecek.

Hemen bugün alkol bağımlılığına dur demeyi seçin. Sağlığınızı ve sosyal hayatınızı geri kazanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder