13 Aralık 2016 Salı

Işığın iyileştirici gücü: Biyofoton

Yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte gündüzlerin kısalması ve gecelerin uzaması insanların ışığa olan ihtiyacını bir kez daha gündeme getirdi. Nasıl ki bahar mevsiminde insanlar çoğu zaman açıklayamadıkları bir mutluluk hali içindeyse, güz mevsiminde kendisini derin bir hüzün ve karamsarlık girdabında bulur. İnsan enerjisi için temel ihtiyaç ışık, aynı zamanda iyileştirici bir etkiye sahiptir.

Işık sadece insanlar için değil tüm canlılar için hayati bir önem taşımaktadır. Işık olmadan canlılar yaşamsal faaliyetlerine devam edemez. Işığın insanlar için en faydalı özellikleri ise antibakteriyel etkisi, D vitamini deposu olmasıdır. Işık insanlara doğrudan ya da dolaylı olarak etki edebilir. Işığın ısınma ve görmemize olan katkısı doğrudan etkiyken; ışık yardımıyla bitkilerin fotosentez yapması sonucu oksijen üretimi dolaylı etkidir. Sabit olmayıp ortamsal faktörlere bağlı olarak şiddeti değişen ışık kişilerin ruh, zihin ve beden sağlığı dengesinde önemli bir faktördür. Işığın olmadığı ortamlarda nasıl ki olumsuz duygu durumu hakimse ışıktan yoksunluk kemik gelişimi gibi fizyolojik durumları da etkiler.
Bilimsel çalışmalarla biyofoton
Işığın insan vücudu üzerindeki iyileştirici etkisi üzerine yoğunlaşan bilim insanları biyofoton teknolojisinin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Kasnatschejew 1973 yılında, yaşayan hücrelerin mor ötesi seviyede fotonlar ya da elektromanyetik dalgalar aracılığıyla biyolojik bilgi paylaşımı yaptığını kanıtlamıştı. Dr. F. Popp  Kasnatschejew’in deneyinin devam niteliğini taşıyan çalışmalarını organizmada ışığın varlığı ve sonuçları üzerinde yoğunlaştırdı. Işık olmadan hayatın mümkün olmadığına inanan ve bilimsel çalışmalarını bu yönde sürdüren Dr. F. Popp geliştirdiği biyofoton teorisiyle ışığın iyileştirici gücünü keşfetti. Dr. F. Popp fotonları bilimsel olarak kabul edilebilir kılarak kanıta dayalı bir perspektif içinde değerlendirmiştir.
Işık düzenlemesinin doğru gerçekleşmediği durumlarda, ışık kuantumuna bağlı metabolik süreçlerde bozulma meydana gelir ve bu da kronik hastalıklara ve hatta kansere yol açar. Işığın iyileştirici gücü olan biyofoton teknolojisi, kronik ve sistemik hastalıklarda bozulan hücresel fonksiyonların sağlıklı haline dönmesini sağlar. Vücutta herhangi bir yan etkiye yol açmayan biyofoton seansları; hormonların dengelenmesi, enfeksiyonlar, zayıflamış bağ dokusu, migren, egzama, sedef, boyun, sırt ve bel ağrıları, sigara, alkol ve karbonhidrat bağımlılıkları, siyatik ağrıları, akne, uyku ve sindirim sistemi bozukluklarının tedavilerinde olumlu sonuçlar verir.
Elektromanyetik adı verilen dalgaların toplam enerjisini meydana getiren enerji parçacıkları olan fotonlar ve fonksiyonları hakkında mevcut bilgiler, fotonların terapatik uygulamalarını mümkün kılmaktadır.
Fotonların transfer edilmesinde en iyi yöntem olarak el ile dokunma tekniği ince el becerisi gerektirdiği için her uygulayıcı tarafından ustalıkla uygulanamamaktadır. Bu sebeple belirli dalga uzunluklarında ve frekanslarda fotonların cilde hedef odaklı olarak uygulanmasını sağlayan bazı cihazlar geliştirilmiştir.
Bütünsel tıbbın Türkiye’deki lider firması Mora Terapi güvencesiyle hizmet veren Bionic 880, biyofoton teorisiyle biyofizikte çığır açmış bir çalışmanın ürünüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder