18 Ocak 2022 Salı

SÜREKLİ BİR ŞEYLER YEMEK İSTİYORUM DİYORSANIZ...




 SÜREKLİ BİR ŞEYLER YEMEK İSTİYORUM DİYORSANIZ...

Günümüzde birçoğumuz bizim için çok önemli olan beslenmeyi düzenli bir şekilde uygulamıyoruz ve sağlıklı beslenmeye de özen göstermiyoruz. Çeşitli sebeplerden ötürü bozulan beslenme düzeni; hazır gıda ve fast food'a yönelimi arttırmaktadır. Bu tip yiyecekler, içeriğindeki çeşitli maddeler sebebiyle geçici bir tokluk hissi oluşturur. Ayrıca bunlar ve benzeri ürünlerin çoğu, bağımlılık yapma özelliğine sahiptir. Bu özellik gıda bağımlılığı sebeplerinden biridir. Beslenme düzenimizin bozulması ve sağlıksız beslenmenin vücuda olumlu bir etkisi olmamakla beraber birçok olumsuz dönütü vardır. Sağlıksız yiyecekler, sürekli şeker, yağ, tuz, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, zamanla doyumsuzluk hissini ve sürekli yemek yeme isteğini ortaya çıkarır. Gıda bağımlılığı işte böyle oluşmaktadır. Yukarıda bahsi geçen tuz, şeker vb. maddelerin fazla tüketimi insanda bağımlılık oluşturabilmektedir. 

Gıda sektöründe, satılan ürünlerin katkı maddesi yüklü olması ve bağımlılık oluşturabilecek gıdaların piyasaya sürülmesi çok olağan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Satış oranını yükseltmek için uygulanan bu yöntem hiç sağlıklı değildir. Bu gıdaların çoğu yağ, şeker ve kalori değeri çok yüksek ve bağımlılık yaratabilecek gıdalardır. 

KİŞİ NEDEN GIDA BAĞIMLISI OLUR?

Gıda bağımlılığının temel sebebi bir gıdanın kontrolsüz bir şekilde fazlaca tüketilmesidir. Gıda bağımlısı bir kişi aç olmasa bile ‘Sürekli bir şeyler yemek istiyorum’ şikayetine sahip olabilir. Gıda bağımlılığında karşı konulamayan temel iki şey yağ ve şekerdir. Gıda bağımlılığı olan kişi o gıdayı tükettiğinde beyin bir ödül mekanizması geliştirir. Kişi bağımlı olduğu gıdayı tükettiğinde haz duymaktadır. Asıl problem tokluk hissinin ve tüketim kaynaklı haz ve mutluluğun geçici olmasıdır. Beyin yemek yedikten kısa bir süre sonra tüketimin tekrarlanmasını istemeye odaklanmaktadır. Bu bir döngü olarak tekrar eder. Kişi bir gıdayı fazla ve kontrolsüz tüketmesi nedeniyle bağımlı olur, o gıdayı aç olmasa bile sürekli tüketmek ister, kısa bir doyum anı yaşar ve tekrar tüketme isteği yaşar. Bir gıdayı kontrolsüz şekilde tüketim davranışının farklı sebepleri olabilmektedir. 

Beynin bağımlılık bölgesini etkin hale getiren gıdalar daha çok glisemik indeksi yüksek yani kan şekerini hızla yükselten gıdalardır. Bu gıdaların başında karbonhidratlar ve şeker oranı yüksek besinler gelir. Örneğin; beyaz ekmek, kek, makarna, pirinç, glikoz içeren tüm gıdalar, paketli abur cuburlar, ve glisemik indeksi yüksek bazı meyveler...


Gıda bağımlılığının sebebi kimi zaman stres, üzüntü gibi duygu durumları olabilir. Stresli bir hayat süren kişi, özellikle kan şekerini yükselten yiyeceklere bağımlı olabilmektedir. Özellikle yağ, şeker, karbonhidrat miktarı yüksek besinler, stresliyken tüketildiğinde beyin bunu ödül olarak algıladığından kişi haz ve mutluluk yaşar. Bu tüketimin getirdiği mutluluk kişinin yaşadığı stresi geçici de olsa ortadan kaldırdığı için stres anında kontrolsüz gıda tüketimine meyillenme olmaktadır. Bu durum tekrarlandığında bağımlılık ortaya çıkmış olur.

Stres ve beraberinde getirdiği düzensiz beslenme gıda bağımlılığının yanında kişide hormonal bozukluklara da yol açabilmektedir. Sağlıksız fast food yiyecekler, işlenmiş hazır gıdalar insanların hormonal gelişimini oldukça kötü etkilemektedir. Özellikle kadınlarda çok önemli hormonal bozukluklar sıkça görülmektedir. Örneğin; kemik erimesi, adet düzensizliği, aşırı tüylenme, kısırlık, polikistik over sendromu, vajinada kuruluk, çeşitli cinsel problemler, depresyon kadınlarda sık görülen hormonal bozukluklardır. İşte bu bozuklukların temel nedeni düzensiz ve sağlıksız beslenmedir. 

MORA TERAPİ İLE BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK!

Başta bağımlılık olmak üzere çeşitli sorunların tedavisinde uygulanan, modern biorezonans tedavi şekli olan Mora terapi ile gıda bağımlılığı bitirilebilmektedir. Gıda bağımlılığı tedavisi uygulanırken Mora Nova cihazının bir bölümüne bağımlı olunan madde yerleştirilir. Biorezonans tedavi, ayna yöntemiyle yani birbirine ters olan iki titreşimin birbirini yok edeceği ilkesiyle çalışır. Bu sebeple bağımlı olunan maddenin titreşimi ters çevrilip vücuda verildiğinde bağımlılık etkisi ya çok üst düzeyde azalır ya da tamamen silinir.

Mora terapi aynı zamanda hormon regülasyon tedavisi de vermektedir.

Kişinin sağlıklı frekansları da cihaz tarafından otomatik olarak yükseltileceğinden hormonal, metabolik ve duygusal durumu da cihaz öncesine göre çok daha iyi olacaktır. Ek olarak duygu durum tedavileri de Bach Çiçekleri terapisi ile terapistin uygun gördüğü durumlarda yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder