1 Eylül 2018 Cumartesi

SCHÜSSLER TUZLARI


Hücre veya doku tuzları olarak da bilinen Schüssler tuzları,1873 yılında Alman biyokimyacı William H. Schüssler tarafından geliştirilmiştir. Vücudun ihtiyaç duyduğu bazı önemli minerallerin, vücuttaki hücrelerinin tümünde, uygun bir denge içinde olduğunu bulmuştur. Bir dengesizlik veya bu minerallerin herhangi birinin eksikliğinin, dokularda hastalığa yol açabileceğini ve dokulara eksik minerallerin takviye edilmesi dengesizliği düzelteceğinden hastalıkların da ortadan kalkabileceğini savunmuştur.

Schüssler’in belirlediği 12 hücre tuzu bulunmaktadır. Dr. Schüssler’in ölümünden sonra öğrencileri, bu 12 temel tuza ek olarak 15 yeni hücre tuzu daha geliştirmiştir. Bu tuzları tamamlayıcı ya da ilave tuz hücresi olarak adlandırmışlardır. Dr. Schüssler’in mineral tuzları, hücrelerdeki kimyasal süreçleri düzenler.  Vücudunuzun kendi kendini iyileştirme gücünü teşvik ederler.


Schüssler tuzları homeopatik tedaviler sınıfında, temel vücut fonksiyonlarını destekleyen homeopatik bilgi olarak kullanılır. Homeopatiler potans denilen seyreltme yöntemi ile en etkin formlarına kavuşurken “X” birimi elementin seyreltme (potans) oranını göstermektedir. Bazı elementler 12X potansında hazırlanırken bazılar 3X veya 6X ile en etkili formlarına kavuşurlar.

Mora elektrohomeopati programında, her Schüssler tuzu etkin olduğu potansta kayıt edilmiştir. İstenildiğinde, program içinden çağırılarak tedavi ve homepatik ilaç yapımı için kullanılabilir. Bu özellik hastaya göre doz ayarlaması yapma imkânı da sunmaktadır.


Her tuzun etki ettiği organlar ve kullanım alanları farklıdır. Eklem rahatsızlıklarından kilo problemlerine kadar çeşitli birçok alanda kullanılabilecek Schüssler tuzu bulunmaktadır.

Schüssler tuzları, Mora Terapi cihazlarında elektrohomeopati yöntemiyle kullanılmaktadır. Bach çiçekleri terapilerinde olduğu gibi elektronik ortamda yüklü Schüssler tuzları homeopatik ilaç olarak kişilere uygulanmaktadır. Schüssler tuzlarının size uygun tedavilerini mutlaka deneyimlemelisiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder