22 Eylül 2014 Pazartesi

"Yediklerim tuzlu geliyor..."

Beni tanıyan ve yemek yediğimi gören herkes bir kez "Yapma Allah aşkına kendini öldürüyorsun, kör olacaksın vs." gibi bir konuşma yapmıştır. Ve karşılığında da "Ama benim tansiyonun çok düşük tuz yemezsem her tarafım titriyor" cevabını mutlaka almıştır.


Duyduk duymadık demeyin! Biliyorum beni seven bütün dostlarım memnun olacak. Ben de inanamıyorum. İki gün önce Mora Terapist Servet hanımın listesinden "Döner"imi zevkle yerken ağzım burnum birbirine karıştı. İlk kez sizlerin "Çok tuzlu" dediğiniz de yüzünüzün aldığı şekil bende oluştu ve anladım. Öğğğ "çok tuzlu" iğrenç bir şeymiş.

İnsanın ağzının içi yangın yeri gibi oluyor, yamuşuyorsun, dilinin üzerindeki tüycükler şişip, isyan ediyor. Hele boğazından yutağa geçerken eyvahlar olsun.

Olsun da; Bu da ne ben tuzu severim tuzsuz bir lokma yiyemem. Bana neler oluyor dehşete düştüm. Karşımda yemeğini zevkle yiyen kızım durumumu anladı ve kıs kıs gülerek: "Tuzlu mu geldi?" diye sordu, düşünün.

Ertesi gün ikinci Mora Terapi seansım için Uzmanlar Tıp Merkezi & Estetik, Bakırköy'de Servet hanıma gittim. Başıma geleni anlattım. Güldü ve beni şoka uğratan sözcükler dudaklarından döküldü: "Gayet normal Hürriyet Hanım ben sizin tuz bağımlısı olduğunuzu henüz öğrendim ama zaten size uyguladığımız terapide tuzda vardı. Mora Terapi bağımlılıkları gidermek için var. Biz sizden kilo yapabilecek herşeyi siliyoruz." dedi.

Daha ilk seansta asla ayrılmak istemediğim TUZumdan ayrıldım. Servet Hanım terapiye başlamadan "Önce insanın kendisinin istemesi lazım" demişti. Bence yanılıyor. Çünkü bana "tuzu sizden sileceğiz" deseydi emin olun kabul etmezdim. Asla tuzumdan ayrılmazdım. Oysa şimdi yediğim yiyeceklerin tadını daha bir başka alıyorum. Yanımdan hiç ayırmadığım tuzlukla, rutubetlenip akmıyor diye çay tabaklarına tepeleme doldurup yarısını yemeğime döktüğüm, yarısını da acı biberimi batırıp yediğim TUZla işim kalmadı.

VE en ilginci yemeklerin piştiği kadar tuzlu yani benim için "tuzsuz yemek" hiçbir yerimi titretmiyor:)) Beni mutsuz etmiyor. Aksine acayip mutluyum. Teşekkürler Mora Terapi, Teşekkürler Servet Hanım, teşekkürler Uzmanlar...

Mora Terapi ile yapılabileceklere sonsuz inanıyorum. Alkol, uyuşturucu, sigara ve yeme bağımlılıklarına kesin çözüm olabileceğine inancım sonsuz. Ama tabii ki benim ikinci seansım daha bu bakalım devamında neler olacak. Hele ki ben ikinci seansımdan sonra Mersin'e uçuyorum. Sevgili kankardeşim Aslı benim için içli köfteler, dolmalar ve en sevdiğim herşeyi döktürecek. Mersin'e 67 kilo gidiyorum. Bakalım dönüşte ne olacak?


Kendimi seviyorum, sizi seviyorum. Kendinize iyi davranın. Sevgiyle kalın

Hürriyet Turnalı
http://www.hport.com.tr/hurriyet-turnali/kendimi-bastan-yaratiyorum-6-sok-olay-mora-terapi-yediklerim-tuzlu-geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder