1 Ağustos 2022 Pazartesi

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...

 


Sağlıklı bir yaşam hepimizin sahip olmak istediği çok önemli bir varlıktır.

Sağlık; beraberinde mutluluğu, huzuru, ekonomik varlığı ve daha fazlasını getirebilmektedir. Bu sebeple bize emanet edilmiş olan bedensel sağlığımızı korumak için çaba sarf etmeli ve sağlığımız için zararlı olan her gıdadan, olaydan ve durumdan uzak durmalıyız.

Sağlıklı bir yaşam için sadece fiziksel değil, zihinsel ve ruhsal sağlığımıza da özen göstererek bütünsel sağlığımızı korumamız önemlidir.

Benjamin Disraeli’nin de söylediği gibi: “Gücün ve mutluluğun temeli sağlıktır.”

Bütünsel sağlık 3 ana unsurun uyumlu birleşimiyle oluşur. İnsanın var oluşunu oluşturan temeller olan fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığın olması gerektiği ölçüde sağlıklı şekilde, uyumla sürdürüldüğü yaşam şekli bütünsel sağlık olarak adlandırılır. İnsanın bedeni, zihni ve ruhu bir bütündür.

Uzun sağlıklı ve mutlu bir yaşam için en önemli anahtar sağlıklı beslenmedir.

Sağlıklı Beslenme

Hayatımızın olmazsa olmazı sağlıklı beslenmedir ve beslenmemize gösterdiğimiz özen bize sağlıklı bir beden ve uzun bir ömür olarak geri dönecektir.

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin de altın kuralları vardır. Bu kuralların en önemlisi ise öğün atlamamaktır. Düzenli ve planlı bir yaşam şekli herkes için daha sağlıklı olacaktır. Ve bu doğrultuda beslenmede de bir düzen olması mutlaka gereklidir. Sabah kahvaltısı hem güne iyi bir başlangıç hem de zihinsel uyanma ve bedenin işleyişi için oldukça önemlidir. Dengeli beslenmenin bir kuralı olarak her besin grubundan yeteri kadar tüketmek gerektiğinden, kahvaltı ile birlikte öğle ve akşam yemeği de aksatılmadan ve öğün içeriği olarak da lif, protein, sebze-meyvelerden gelen vitamin ve mineraller, karbonhidrat, antioksidan ve sağlıklı yağlar gibi her gün belli ölçüde tüketmemiz gereken gıdaları dengeli şekilde almaya dikkat etmeliyiz. Ayrıca pek çok sağlık sorununa neden olduğu için şeker, doymuş yağ ve fazla tuz tüketiminden kaçınmamız daha sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenme ile birlikte sıvı alımı da önemli bir konudur. Özellikle böbrek ve cilt olmak üzere diğer organlarımız ve sağlıklı bir yaşam için günde en az 2 litre su içmemiz gereklidir.

Hareket ve Egzersiz

Sağlıklı bir yaşam hem bedenin hem ruhun hem de zihnin uyum içinde olduğu durumlarda gerçekleşir demiştik. Sağlığımız için beslenme ne kadar önemli ise hareket de bir o kadar önemlidir. Fiziksel aktivite şartlar uygun olduğunca yapılmalıdır. En basit olarak yürüyüş yapmak bile sağlığımız için çok faydalıdır. Bunun yanı sıra açık havada yapılan koşu, bisiklet sürme gibi faaliyetler de hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızı korumak ve beslemek için gereklidirler.

Düzenli Uyku

Her gün düzenli uyku uyumak bizleri daha sağlıklı yapar. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için düzenli uyku çok önemlidir. Özellikle ergenlik çağındaki çocukların, büyüme ve gelişmesini düzgün bir şekilde tamamlayabilmesi için düzenli bir uyku gereklidir. Düzenli uyku uyumak vücudumuzdaki bütün sistemleri düzenler bu da bize daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunar.

Bağımlılıklardan Uzak Durmak

Sigara ve alkol bağımlılığı insan hayatını gerek fiziksel gerek psikolojik olarak olumsuz yönde etkiler. Sigara ve alkol bağımlılığının sağlığımıza, organlarımıza ve psikolojimize verdiği zarar herkesçe bilinir. Ve bu bağımlılıklardan en az psikolojik hasar ile kurtulmak çok önemlidir.


 DAHA SAĞLIKLI VE MUTLU BİR YAŞAM İÇİN MORA TERAPİ

Mora Terapi kullanımı kolay ve etkinliği yüksek bir terapi metodudur. Özellikle bağımlılık, kilo kontrolü, alerji, duygu durum bozuklukları, ağrı ve vücuttan toksik madde atılımları için kullanılmakta ve olumlu dönüşler alınmaktadır.

Bütünsel ve fonksiyonel tıp yaklaşımını kullanan uzman pratisyenler ve doktorlar için her türlü kronik hastalık terapisinde iyi bir yardımcı araç niteliğindedir.

Mora Terapi ile destek verilebilen bazı problemler;

- Bağımlılıklar (Sigara bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, İlaç bağımlılıkları, Gıda bağımlılığı)

- Genel sağlığın desteklenmesi

- Kronik hastalıklarda destek

- Kronik yorgunluk sendromu

- Fibromiyalji

- Ameliyat sonrası iyileşmenin hızlandırılması

- Romatizmal hastalıklar ve kas iskelet sistemi ağrıları

- Alerjiler ve Alerji kökenli sağlık problemleri (Egzama hastalığı , sedef hastalığı, alerjik rinit , sinüzit, alerjik astım, gıda alerjileri, solunum yolu alerjileri)

- Detox – Vücudun toksinlerden temizlenmesi

- Gıda duyarlılıkları

- Bağışıklığın güçlendirilmesi

- Obezite – zayıflama terapileri

- Karaciğer problemleri

- Mide – Bağırsak sistemi

- Duygu durum bozuklukları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder