11 Nisan 2022 Pazartesi

SABAHLARI ÇENE AĞRISIYLA UYANIYORSANIZ BU YAZIYI OKUMALISINIZ...




 Çene ağrısının pek çok sebebi olabilmektedir. Siz de çene ağrısından şikayetçiyseniz önemli sağlık sorunlarınız olabilir.

Özellikle sabahları çene ve yüz ağrısıyla uyanıyorsanız, diş sıkma diğer adıyla Bruksizm probleminiz olması muhtemeldir.

Günümüzün yaygın bir problemi olan diş sıkma; genç, yetişkin, yaşlı  farketmeksizin herkeste görülebilmektedir.

Diş sıkma veya gıcırdatma sorunu olan kişiler bunu uykusunda ve istem dışı yaptığından çoğunlukla farkında olamayabilirler. Ve diş sıkma ve gıcırdatma kronikleşen bir durum haline gelebilir.

 Diş sıkmanın temel nedeni diş ve çene yapısındaki bozukluk veya uyumsuzluk olarak bilinse de, böyle bir sorunu olmayan kişilerde de diş sıkma ve gıcırdatma görülebilmektedir. Bu durum diş sıkmanın temel nedeninin fiziksel bozukluk olmadığını; günlük yaşamın stres ve sorunlarının uykuda ya da gün içinde bilinçsiz şekilde diş sıkma, gıcırdatma veya dişleri birbirine bastırma şeklinde ortaya çıktığını gösterir. Başka hastalıklara da neden olabilen duygu durum bozuklukları (anksiyete, stres, kaygı, öfke...) bilinçaltını olumsuz etkilemekte ve çoğunlukla uyku esnasında Bruksizm gibi fiziksel rahatsızlıklarla ortaya çıkmaktadır.

Temel şikayetleri çene, baş ve yüz ağrısı olan Bruksizm; tedavi edilmeyip ertelendiği takdirde daha büyük sorunlar doğurabilmektedir.

Örneğin; çene eklemlerinde bozukluklar meydana gelmesi ve bunun bir belirtisi olarak ağzı açıp kapama esnasında eklemlerden ses gelmesi, dişlerin kırılması veya sallanması, ilerleyen zamanlarda yemek yemede güçlük gibi kişinin hayatını doğrudan olumsuz bir şekilde etkileyen büyük bir sorun haline gelmektedir.

Bu nedenle bu gibi belirtileri ve diş sıkma sorunu olanların mutlaka uzman bir diş hekimine başvurmasını öneriyoruz.

Hekimler gerek gördüğü durumda diş plağı ya da diş koruyucularla tedaviyi sağlayabilmektedirler. Ayrıca uyku öncesi alınmak üzere kas gevşeticiler de tedavinin destekleyici bir parçası olabilmektedir.

Küçük çocuklarda görülen diş gıcırdatmasında durum yetişkinlerdeki kadar ciddi olmamakla beraber kendiliğinden geçebilmektedir. Tabi ki geçmediği durumlarda  mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Temel nedenlerinin duygu durum bozuklukları olduğunu belirttiğimiz diş sıkmasından kurtulmak için duygu durum bozukluklarından da kurtulmak gerekmektedir.


BACH ÇİÇEKLERİ TERAPİSİ İLE  DUYGU DURUM BOZUKLUKLARINA ÇÖZÜM

Zihnin ve ruhun sağlıklı olmadığı bir durumda bütünsel sağlık düşünülemez. Mora Terapi Bach Çiçekleri Terapisi de tam bu noktada daha sağlıklı, mutlu ve dingin bir zihin ve ruh için çalışır. Ayrıca Mora Terapi seanslarında kişiden olumsuz düşüncelerin uzaklaştırılmasının yanı sıra sağlıklı beslenmeye de yöneltme yapılır. Bu sayede kişi ruhen ve bedenen sağlığına kavuşur ve bütünsel olarak bir denge sağlanmış olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder