29 Nisan 2016 Cuma

Health Scanner ile vücudunuzun sesine kulak verin!


44 ülkeden bin 200’ün üzerinde firmanın katıldığı Expomed’de medikal sektörüne sunulan Bionic Health Scanner 1 dakikada mini bir check-up sunuyor diyebiliriz. Kişinin sağlık durumu hakkında anlık ve sistematik olarak ölçüm yapan cihaz 40’a yakın başlıkta yüzlerce değer ölçebilen bir yapıya sahip. Fuarda EDT Sağlık’ın ilgi gören cihazlarından biri olan Health Scanner, kısa zaman içinde size vücudunuzun sesini aktarıyor.

Yenilikçi teknolojiye sahip ve en son kuantum tıbbi bulgularına dayanan Bionic Health Scanner, hücre ve organların manyetik dalgalarını nano ve mikro - Gauss aralığında ölçerek aminoasitlerden ağır metallere ve minerallere kadar yüzlerce değeri ölçüyor. Saniyeler içinde ölçülen bu spesifik değerler, binlerce insan üzerinde ölçüm yapılarak doğrulanmış olan kişilerin normal değerleriyle karşılaştırılmalı olarak veriliyor. Health Scanner, ölçülen değerlerde olması gereken ve var olan verileri belirtir. Ölçülen bu spesifik değerler, binlerce insan üzerinde ölçüm yapılarak doğrulanmış olan kişi normal değerleriyle karşılaştırmalı olarak veriliyor.

Kişi bilgilerinin normal değerler üzerinden gösterdiği sapmalar veya dengesizlikler özel bir yazılım tarafından görüntülenerek tanı ve tedavi için birçok veriyi öğrenmemize olanak sağlar. Bionic Health Scanner ile bulunan tüm çözümsel sonuçlar hastanın sağlığı için birer ipucu değeri taşır. Klinikte tanı yerine geçmeyen fakat yeniden yapılan testleri önemli ölçüde destekleyen önemli ipuçları sunan Health Scanner, tamamlayıcı ve bütünsel tıp tedavilerinde yol göstericidir.

Ana cihaza bağlı bir el sensörünü ile vücudunuzdaki göz altı morluklarından hangi vitamine ihtiyacınız olduğuna kadar geniş bir zeminde tarama yapan cihaz, vücudunuzun uyarı verdiği alanlarda sizin doğru yönlendirmiş olur. Jinekolojik değerlerinizde anormal bir veri ortaya çıktıysa jinekoloğunuza danışmanız yersiz olmayacaktır.

22 Nisan 2016 Cuma

Alerjiye karşı Mora Terapi

Kış mevsiminin ardından baharın gelmesiyle birlikte hava ısınmaya, doğa canlanmaya başlıyor. Ağaçlar çiçekleniyor, çimenler yemyeşil oluyor, çiçekler açıyor, kuşlar ötüyor ve dışarıda bulunmak içerde bulunmaktan çok daha eğlenceli bir hal alıyor.  Baharla birlikte insanda da doğada olduğu gibi canlanma, güzel duygularda artma ve mutluluk hissi yeşeriyor.

Hepimizin içini kıpır kıpır ettiren, neşeli ve hareketli olmamızı sağlayan bahar ayları ne yazık ki alerjisi olanlar için bir işkenceye dönüşebiliyor. Bahar alerjisine yol açan polenler kimi kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Burun akıntısı, göz akıntısı ve hapşırığı bahar alerjisinin en temel belirtileri olarak sıralayabiliriz. Ayrıca yüz bölgesinde doluluk hissi, sinüs ağrısı, göz altlarında şişme, morluk ve koku ile tat duyularında azalma gibi yakınmalar da görülebiliyor. Bahar alerjisi, genellikle bahar aylarında sıcaklığını dengesiz olmasından sıklıkla yakalanılan soğuk algınlığı ile karıştırılsa da; soğuk algınlığı kısa süre de geçerken bahar alerjisi uzun sürüyor.

Temelde vücuttaki normal olmayan işleyişi normal ve sağlıklı haline getirmek olan Mora Terapi alerji tedavisinden başarılı sonuçlar elde edilir. Klasik tıpta alerji çoğu zaman kesin tedavisi mümkün olmayan bir durumdur. Hastaya alerjisine neden olan durumlardan uzak durulması tavsiye edilerek, ilaçlarla alerjik durumu baskı altına alınmaya çalışılıyor. Tamamlayıcı tıp yöntemi Mora Terapi cihazları ise alerjiyi reaksiyonlara neden olan sebep yerin sonuç olarak algılar ve alerjiye neden olan asıl sebebi bulup onu ortadan kaldırmaya yöneliyor.

Mora  Terapi alerji tedavisinde hastanın vücudundaki alerjiye neden olan maddeyle birlikte ağır metal yükü ve elektromanyetik yük gibi diğer toksik yükler de temizleniyor. Seansların ardından hastanın vücudunda birikmiş alerjen yük temizlenmiş oluyor ve hastanın vücudu kalıcı bir şekilde, doğal, sağlıklı durumuna geri dönüyor. Herhangi bir yan etkisi olmayan, hastalıktan önce vücutta olmamış olumsuz bir belirti ortaya çıkartmayan Mora Terapi alerji tedavisiyle hastalarının psikolojik durumunda da olumlu değişim göze çarpıyor.


10 Nisan 2016 Pazar

Mora Terapi’de Diyabet tedavisi


Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, pankreasın yeterli insülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu devam eden kronik ve insülin üreten hücrelerin azalması ile devam eden bir hastalık türüdür.

Günlük yaşamda gerekli aktiviteleri sürdürebilmemiz için vücudumuz, glukoz denilen bir tür şekere ihtiyaç duyar. Glukoz, tükettiğimiz gıdalarla özellikle de nişastalı ve şekerli olanlarla alınır. Sindirim işlemi sayesinde bu gıdalardaki nişasta ve şeker glukoza çevrilerek kana karışır. Ancak, kandaki glukozun enerji olarak kullanılabilmesi için bir işlem daha gereklidir. Bu işlem vücutta pankreas adı verilen bir organın sağladığı insülin tarafından gerçekleştirilir.

Sağlıklı işleyen bir metabolizma da besinler, vücudun başlıca yakıtı olan glukoza (şeker) dönüşmek üzere bağırsaklarımızda parçalanırlar. Parçalandıktan sonra bu glukoz bağırsaklardan kana geçer ve kandaki şeker düzeyi yükselmeye başlar. Sağlıklı bireylerde kana geçen glukoz pankreastan salgılanan insülin hormonu yardımıyla hücrelerin içine taşınır.

Şayet insülin hormonu vücudumuzda olmazsa ya da etkisi bozulmuş ise şeker hücrenin içine taşınamayacağı için, glukoz kanda artarak şeker hastalığı dediğimiz kan şekeri yükselmesi (Hiperglisemi) gelişmiş olur. Bu kan şekeri yüksekliği sürekli olarak devam edecek olursa organlarımızda (sinir, göz, kalp, böbrek vs) zaman içerisinde ciddi bozukluklara neden olur.

Mora Terapi

Herkeste ve her yaş grubunda teşhis edilebilir olan diyabete ailesinde diyabetli kişiler olanlar, kilolu kişiler ve stres altında yaşayan kişilerde rastlanma oranı daha yüksektir. Sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok su içme, cilt yaralarının geç iyileşmesi, kuru ve kaşıntılı bir cilt, el ve ayaklarda uyuşma belirtilerinin olduğu diyabet tedavisinde yan etkisi olmayan bütünsel tıp yöntemi Mora Terapi ile başarılı sonuçlar elde edilir. Mora Terapi’nin diyabette kullanımı ve başarısı Mora Terapi’nin bağımlılık tedavilerindeki başarısında saklıdır. Tedavi başarısı birçok bağımsız test ile kanıtlanmış Mora Terapi’de, hastaların genelinde var olan karbonhidrat bağımlılığı ve aşırı kalori alımına neden diyabetin oluşum süreci en önemli faktördür. Hastalara Mora Terapi ile uygulanan seanslar sayesinde ekmek, un, şeker, çikolata ve diğer bağımlılıklar tedavi edilir ve kişinin aşırı kalori alma isteği ortadan kaldırılır. Hastada Postprandial Hiperglisemi atakları engellenip insülin direncine giden süreç sekteye uğratılır.